کابل - 20 قوس 1399
اداره ملی حفاظت محیط زیست بتاربخ ۱۹ قوس طی محفلی برای برنده گان مسابقه کتاب خوانی و مقاله نویسی محیط زیستی در تالار کول حشمت خان این اداره جوایز اهدا کرد.
در این محفل شاه زمان میوندی رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست، محمد یوسف حمیدیان معین مالی واداری، روئسا، استادان پوهنتون، محصلین، فعالان نهاد های محیط زیستی و جامعه مدنی و نمایندگان رسانه ها اشتراک نموده بودند.
این مسابقه به هدف رساندن موضوعات محیط زیستی به هر خانواده و ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در جامعه راه اندازی شده بود.
در آغاز سید میثم احسانی مشاور مطبوعاتی اداره ملی حفاظت محیط زیست در مورد برگزاری این مسابقه انلاین و نحوه انتخاب برندگان آن معلومات داده گفت: این مسابقه بههدف ارتقای سطح آگاهی عامه مردم از موضوعات محیط زیستی و جلب همکاری های بیشتر نهادهای محیط زیستی، جامعه مدنی و مردم راه اندازی شده بود که در این مسابقه ۳۱۵۲ تن در دو بخش (۲۹۴۲ تن در مسابقه کتاب خوانی و ۲۱۰ تن دیگر دربخش مقاله نویسی محیط زیستی) بصورت انلاین اشتراک کرده بودند که ۲۹ تن به عنوان برنده گان این مسابقه انتخاب شده اند.
بعداً شاه زمان میوندی رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست ضمن خوش آمد گوئی، از اشتراک بیشتر از 3000 تن از سراسر کشور در این مسابقه قدر دانی کرده گفت: هر چند برگزاری این مسابقه یک تجربه کاملا جدید برای ما بود؛ اما جای بسا مسرت است در کنار اینکه کشور ما درگیر جنگ و ده ها مشکل دیگر روبرو می باشد، مردم به موضوعات محیط زیست علاقمند شده وهزاران تن از هموطنان ما در این مسابقه اشتراک کرده اند.
آقای میوندی افزود: محیط زسیت یک بحث بسیار کلان ووسیع است، در کنار بخش های تخنیکی باید در زمینه ارتقا سطح آگاهی مردم توجه جدی صورت بگیرد. ما در کنار تغییر اقلیم، تنوع حیات، تخریب جنگلات، فرسایش خاک، الودگی هوا، آب، خاک، مدیریت فاضلاب با ده ها مشکل دیگر هم دست و گریبان هستیم.
رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست خاطر نشان ساخت: آلودگی هوا در حال حاضر نه تنها درکشور ما بلکه در سطح جهان به یک مشکل جدی تبدیل شده است. به اساس یافته های سازمان صحی جهان سالانه 7 ملیون تن از ناحیه مشکل آلودگی هوا جان های شانرا ازدست می دهند. ضرورت است تا اقدامات جدی را در بخش مبارزه با آلودگی هوا روی دست بگیریم.
آقای میوندی خاطر نشان ساخت: آلودگی هوا یک بحث پیجیده است و منابع متفاوت سبب افزایش الودگی هوا می شود، به همین سبب است که بیشتر از 20 نهاد حکومتی ذیربط در زمینه کاهش و جلوگیری آلودگی هوا مسوولیت دارند. ضرورت است تا همه هموطنان، جامعه مدنی، رضا کاران محیط زیست، استادان پوهنتون و نماینده گان رسانه ها صدای شانرا بلند کرده و ادارات ذیربط را متوجه مسوولیت های شأن بسازند.
آقای میوندی، تشخیص کیفیت هوا، تهیه پالیسی وپلان، ونظارت از منابع آلوده کننده هوا را از وظایف عمده اداره ملی حفاظت محیط زیست یاد کرده گفت: اکثر مردم می پرسند چرا اداره ملی حفاظت محیط زیست در مورد ورود، خرید و فروش ذغال سنگ قید وضع نمی کند؟ این سوال در حالی مطرح می شود که افغانستان یک کشور وارداتی بوده، نبود گاز و انرژی پاک، فقر و نبود برق دایمی از جمله عواملی اند که ما نمی توانیم از ورود، خرید و فروش ذغال سنگ جلوگیری کنیم. ما طی ۴ ماه گذشته از 4660 فعالیت شامل فابریکات، بلند منزل ها، شهرک ها و اصناف منابع آلوده کننده هوا در شهرکابل نظارت کرده و سیستم سوخت ۹۰ فیصد، هوتل ها، حمام سقابه ها و دیگر اصناف به گاز مایع تبدیل شده و نظارت ما از نصب فلتر تصفیه دود بالای منابع آلوده کننده هوا با جدیت ادامه دارد.
همچنان در این محفل زهرا یگانه به نمایندگی از جامعه مدنی از برگزاری این مسابقه استقبال نموده و آنرا یک گام ارزشمند برای ارتقآ سطح آگاهی مردم و ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست عنوان کرده وعده سپرد که از هیچگونه همکاری با این اداره دریغ نخواهد کرد.
عبدالله رسولی هماهنگ کننده نهاد میدیوتیک، نقش رسانه ها و شبکه های اجتماعی را دربخش تبلیغات محیط زیستی با اهمیت خوانده وعده سپرد که زمینه چاپ ده مقاله برتر این مسابقه را در نشریه شأن فراهم می سازد.
در ختم محفل برای محمد یونس فکور در بخش مقاله نویسی محیط زیستی مقام اول را بدست آورده بود یک پایه لپ تاپ به ارزش 75000 هزار افغانی اهدا گردید.
ملیحه امین نیز که در بخش کتاب خوانی، مقام های اول را بدست آورده بود یک پایه کمپیوتر لپ تاپ به ارزش 75000 هزارافغانی اهدآ گردید.
همچنان برای هر یک از ۱۷ تن دیگر برندگان این مسابقه به ارزش ۱۲۵۰۰هزار افغانی، موبایل وتبلیت، برای هریک از ۱۰ تن دیگر، برندگان این مسابقه به ارزش ۹۰۰۰ هزار افغانی بایسکل به عنوان جایزه اهدا گردید.