تاریخچه الودگی صوتی
آلودگی صوتی پس از شکل گیری انقلاب صنعتی بوجود امد .
با رشد بی رویه جمعیت توام با توسعه صنعتی و تکنالوژی الودگی صوتی یکی از مشکلات در شهر های بزرگ سهم بسزای را به خود اختصاص داد است و این عامل مانند سایر الودگی های محیط زیست به روی انسانها حیوانات و نباتات اثرات منفی فراوان می گذارد .
امروزه زندگی ماشینی سبب شده است که انسان در محیط پر از استرس با منابع صدا توام با ناراحتی را تحمل کند در محیط زیست عوامل گوناگون چی ساخت دست انسان ها وچی طبیعی وجود دارد که باعث تولید تراز های صدا میشود که از استانه شنوایی صفر دیسبل تا استانه درد ناکی 130 دیسبل که منجر به از دست دادن شنوایی میشود .
آلودگی صوتی چیست ؟
آلودگی صدا عبارت از صدای های ناهنجار و ناراحت کننده آنسان ها، حیوانات و .ماشین آلات است که فعالیت های عصبی انسان را تخریب مینماید و سطح صدای بلند اکثرا منجر به تخریب سیستم شنوایی و حجرات عصبی گردیده و اختلالات دماغی را خصوصا در اطفال و بزرگسالان بوجود میاورد .
واحد اندازه گيري صدا دسيبل (db) نامیده میشود و بر اساس تغييرات فشار هوا، مقدار آن بين صفر دسيبل (آستانه شنوايي) تا 130 دسيبل (آستانه كري) ميشود گوش انسان بلندي صدا را در فركانسهاي مختلف يكسان درك نميكند، بر همين اساس فيلتري بر روي دستگاههاي اندازهگيري صدا نصب ميشود . از صفر دیسبل تا 40 دیسبل میزان صدا است قابل تحمل است شنیدن صدای با شدت صوتی 100 دیسبل به مدت ده دقیقه نیاز به استراحت مدت 20 دقیقه در محیطی کاملا ارام را دارد تا بتواند اثرات الودگی صوتی را جبران نماید .
عوامل آلودگی صوتی
اثرات مستقیم الودگی صوتی
اثراات غیر مستقیم الودگی صوتی
چالش های موجود الودگی صوتی در شهر کابل
ارزیابی آلودگی صوتی
آلوده گي هاي صوتي در شهرها به ویژه در مراکز خرید و فروش که به بالاترین میزان خود می رسد یکی از بزرگترین چالش برای شهروندان تبدیل گردیده است
مهاجرت ها ، رشدی بی رویه جمعیت ، پایین بودن سطح اگاهی مردم در مورد فرهنگ شهری نشینی ، فرهنگ غلطی موسیقی با صدای های ناهنجار و دلخراش در محافل عروسی ، نبود مدیریت جهت تنظیم نمودن سیستم ترافیک شهری ، سرو صدای و ازدحام دست فروشان در جاده های عمومی .
که اين همه مشکلات دست به دست داده و مسبب بروز مشكلات صحي براي شهروندان می گردد، به گفته شهروندان، كابل يكي از شهرهاي پر سر و صدا در کشور به شمار می رود که فعالیت هایی چون فلزكاري، نجاري ها، وجود وسایط نقلیه کهنه و پر سر و صدا، و از سوی دیگر نبود استفاده از وسایط نقلیه به ویژها هارند آن را میتوان به وضوع مشاهده کرد.
همين گونه وجود صدها هزار جنراتور صداهاي دلخراشی را توليد ميكنند که این مسئله به شدت به آلوده گی صوتی در سطح شهر می افزاید.
طریقه جلوگیری از آلودگی شدید صوتی