برای معلومات بیشتر در مورد پلان عمل به منظور جلوگیری، کاهش، و مدیریت آلودگی هوای شهر کابل، اینجا را کلیک کنید
تجزیه و تحلیل
با در نظر داشت ارقام ارایه شده در جدول فوق که نشاندهنده میزان آلودگی هوا در نقاط مختلف شهر کابل میباشد، دیده میشود که میزان آلودگی هوا از ماه عقرب 1397 بدینسو در مقایسه با ارقام ستندرد ملی کیفیت هوا در اوقات و ساحات مختلف اکثراً بالا تر از حالت ستندرد بوده است. میزان ذرات معلق (PM2.5, PM10) نظر به ستندرد در ظرف 24 ساعت باید بالترتیب 150 و 75 مایکروگرام فی متر مکعب هوا باشد، ولی ارقام ساحوی در اوقات و ساحات مختلف شهر کابل نشان میدهد که در برج عقرب وقوس میزان به مراتب بلند تر ازستندرد بوده، حتی در بعضی مواقع بیشتر از ده مراتبه هم بلند بوده است. همچنان میزان گاز سلفر دای اکساید در ستندرد ملی کیفیت هوا در 24 ساعت باید 50 مایکروگرام فی مترمکعب هوا باشد، ولی ارقام ساحوی میزان این گاز را در هوای شهر کابل در اوقات و ساحات مختلف به مراتب بلند تر نشان میدهد این ارقام در رابطه به گاز سلفر دای اکساید به وضاحت نشان میدهد که استفاده از ذعال سنگ در بلند منزل ها، حمام ها و منازل رهایشی افزایش یافته و ذرات آن نظر به عملیه طبیعی Thermal Inversion در هوای محیط بشکل معلق قرار گرفته و به آسانی توسط انسان ها تنفس میگردد.
قابل تذکر است ارقام متذکره نشاندهنده وضعیت دقیق کیفیت هوا در شهر کابل نبوده، زیرا سیستم و تجهیزات موجود ارقام ارایه شده را صرف بشکل موقتی و مقطعی از نقاط اخذ نموده است. برای اینکه ارقام دقیق و مطابق ستندردهای ملی و بین المللی را در مورد کیفیت هوا در طی هر 24 ساعت بطور منظم داشته باشیم، نیاز است تا دستگاه های ثابت (ستیشن) در نقاط مختلف شهر نصب گردیده و ارقام منظم را در طول 24 ساعت ثانیه وار ارایه نماید. قابل تذکر است طوریکه مشاهده میگردد که در دوماه اخیرسال میزان آلودگی هوا به مقایسه به ماه های دیگرسال نظربه ستندرد ملی کیفیت هوا کشور کاهش قابل ملاحظه داشته که این کاهش بنسبت بارندگی های اخیر درشهر کابل میباشد .
تست کیفیت منابع آب
سروی و ارزیابی آلاینده های احتمالی در سا حات محافظتی چاه های آبرسانی شهر کابل ( علاوالدین ،لوگر و افشار ) به همکاری دفتر جی آی زید وادارات ذیدخل سکتور آب ( شهر سازی، وزارت انرژی و آب، ریاست آبرسانی و کانالیزاسیون شهری افغانستان، شاروالی کابل و اداره ملی حفاظت محیط زیست انجام گرفته است. و گزارش ان تهیه و ترتیب گردیده است و به ارگانهای ذیربط شریک گردید ه است .
اجراات
جلوگیری از کندن کاری های خودسرانه درساحه ابگیر چاه ها و جلوگیری از تخلیه کثافات و فاضلاب صورت گرفت همچنان جهت محافظت این چاه ها اطراف این چاه ها با دیوار ها وفنس احاطه گردیده است .
تست کیمیاوی کیفی منابع آب ازساحات مختلف شهر کابل توسط تیم تخنیکی این اداره از ساحه شاه دوشمشیره ، قصبه ، خوشحال خان مینه ، شهرک امید سبز ، ساحه پل حسن خان ، پارکهای صنعتی ، پارکهای جمعه محمد محمدی ، ساخه نخاس و ساحه خاتم النبعین در نواحی شهر کابل از منابع مختلف (چاه عمیق ونیمه عمیق و آب نل) در فصل های مختلف سال سمپل گیر ی صورت گرفته است نظربه ار قام داده شده هیچ ارقام بالاتر از ستندرد کیفیت منابع آب مشاهده نگردید ه است صرف درمربوطات ناحیه ششم وسیزدهم و در بعضی نقاط پارامتر پی اچ آب نظر به موقعیت تفاوت اندک بلند میباشد که در جدول ذیل ضمیمه گردید ه است :