کابل ۲۷ دلو ۱۳۹۹
رهبری اداره ملی حفاظت محیط محیط زیست امروز (دوشنبه ۲۷ دلو ۱۳۹۹) طی کنفرانس مطبوعاتی، گزارش کارکردها و فعالیت های این اداره در سال 1399 را به ملت ارائه کردند.
این کنفرانس با حضور شاه زمان میوندی رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست، انجنیر عزت الله صدیقی معین مسلکی، محمد یوسف حمیدیان معین مالی و اداری این اداره و با اشتراک رئیسان، مشاورین اداره، اعضای کمیسیون دسترسی به اطلاعات و خبرنگاران برگزار گردید.
رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست گفت: این اداره در سال مالی 1399 با وجود چالش های همچون همه گیری ویروس کرونا، باز هم توانسته است تا96.8% بودجه عادی و97.48% بودجه انکشافی را به مصرف برساند و در صدر جدول ادارات قرار دارد.
آقای میوندی؛ نظارت و تفتیش بیش از ۵۹۰۰ فعالیت و منابع آلوده کننده هوا در شهر کابل، تحلیل، بررسی و ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی ۱۱۴۰ پروژه انکشافی، زیربنایی، صنعتی و تولیدی سکتور های خصوصی و عامه، طرح و تطبیق پروژه ۶۰۰ تست به منظور شناسایی کیفیت آب های سطحی و زیر زمینی در شهر های کابل، جلال آباد، کندهار، مزار شریف، فیض آباد و هرات، تهیه طرح و پلان تطبیقی غرس ۲۵ ملیون نهال در سال پیش رو با مشارکت مردمی، سکتور های دولتی و خصوصی، اعلان هفت ساحه در کشور منحیث ساحات حفاظت شده و سند دیدگاه سکتور محیط زیست افغانستان را از جمله عمده ترین دستآورد های سال ۱۳۹۹ عنوان نمود.
ایشان همچنان یاد آور شد که این اداره توانسته است، تاییدی ۱ پروژه را از صندوق سبز اقلیم که در بخش های؛ ابتکار تحول مارکیت انرژی روستایی، به ارزش ۱۷.۲ ملیون دالر، موثریت انرژی برای تقویت سهام زنجیره سرد، به ارزش 1.3 ملیون دالر و برنامه ملی کشور (Country Program) به ارزش 814 ملیون دالر را بدست آورد. که این خود نمایانگر تعهد، اراده و تخصص در اداره می باشد.
رئیس عمومی اداره در مورد پلان های آینده این اداره به سه بخش مهم اشاره نموده گفت: این اداره به منظور جذب هرچه بیشتر وجوه مالی ملی و بین المللی؛ طرح صندوق ملی اقلیم و محیط زیست را تهیه و به مقام عالی ریاست جمهوری ارسال نموده؛ که در پرنسیپ مورد تایید قرار گرفته است. تطبیق پروژه سیستم نظارت کیفیت هوای شهر کابل (AQMS) که طبق آن اداره با دستگاه های پیشرفته تثبیت و تحلیل کیفیت آلودگی هوا مجهز خواهد شد و جهت رسیدن به یک دیدگاه جامع و سیاست خاص محیط زیستی؛ کار روی پالیسی ملی محیط زیستی تکمیل خواهد شد و کار روی تعدیلات لازم و ضروری در قانون محیط زیست کشور جریان دارد.
در بخش دیگر کنفرانس انجنیر عزت الله صدیق معین مسلکی این اداره پیرامون کنترول و تفتیش منابع آلوده کننده هوا، تنظیم مدیریت آلودگی های هوا، آب و خاک، نصب دستگاه نظارت کیفیت هوای شهر کابل در اداره، نظارت و مدیریت فاضلاب ها و زباله های جامد شهری، ارائه طرح ایجاد تصفیه خانه های غیر متمرکز به ادارات، تنظیم زباله ها و فاضلاب نیروهای امنیتی خارجی، ایجاد سهولت در صدور جواز به پروژه های خورد و بزرگ؛ مخصوصاً به دو پروژه بزرگ ملی (TAPI و CASA۱۰۰۰) تعدیل مواد مقررات محیط زیستی، سروی های جیولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی ساحات حفاظت شده پیشنهادی، تکمیل ششمین گزارش ملی تنوع حیات و تهیه پلان های مدیریتی به پارک های ملی بند امیر و واخان؛ به خبرنگاران معلومات ارائه کرد.
سپس محمد یوسف حمیدیان معین مالی و اداری در بخش های مصرف بودجه عادی و انکشافی، باز نگری تشکیل بادر نظرداشت نیازمندی های موجود و رعایت شاخص های جغرافیایی، استخدام کادر های مسلکی و جوان در بست های خالی، افزایش حضور خانم ها در تشکیل اداره، تجهیز واحد های دومی به تکنالوژی، رسیدگی به شکایات محیط زیستی، انجام بیش از 109 مصاحبه با خبرنگاران رسانه ها و بلند بردن سطح آگاهی مردم از محیط زیست؛ از موضوعاتی بود که با جزییات به اشتراک کنندگان کنفرانس معلومات داد.
دراخیر کنفرانس، خبرنگاران پرسش های شان را به رهبری اداره ملی حفاظت محیط زیست مطرح کرده و از طرف رهبری اداره به آنها پاسخ های قناعت بخش ارائه گردید.
گزارشگر: محمد اقبال همدرد
عکاس: سید امید سادات